07 Μαΐου 2016

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

"Δεν τολμούσα
να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια
και να τους πω ότι ζουν έτσι
επειδή εγώ δεν τόλμησα να αγωνιστώ"


(γραμμένο στους τοίχους κατειλημμένου πανεπιστημίου στη Χιλή)

Και να που μετά από 6 χρόνια μνημονίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων, προαπαιτούμενων, τρόικας, "θεσμών", σκληρής καταστολής κι αυταρχισμού, μιντιακής τρομοκρατίας, εκβιασμών κι υποταγής, σφαγιαστικών αντιλαϊκών μέτρων, ανεργίας, μετανάστευσης, φτώχειας και εξαθλίωσης, κατάργησης εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, έφτασε η στιγμή που η "πρώτη φορά αριστερά, τεύχος 2ο", αποφασίζει και διατάσσει με διαδικασίες εξπρές,σαν τον κλέφτη μες τη νύχτα, να ψηφίσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, το ασφαλιστικό τερατούργημα και τον νόμο φορομπηξίας των λαϊκών εισοδημάτων που θα στείλει στον Καιάδα εκατομμύρια εργαζόμενους/ες κι ασφαλισμένους και ναρκοθετεί το εργασιακό τοπίο για τις νεότερες γενιές.

Νομοσχέδια που διαλύουν εργαζόμενους, φτωχομεσαίους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες κι επιστήμονες, δημόσιους κι ιδιωτικούς υπαλλήλους, συνταξιούχους και που καταστρέφουν κυριολεκτικά ζωές.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ, ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ, ΜΑΖΙΚΟΥ, ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΚΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!
 
Αγώνα που θα στηρίζεται πάνω στην πραγματική ενότητα των εργαζομένων και των ανέργων, στην ενότητα της καθημερινής δράσης, των γενικών συνελεύσεων και των διαδικασιών βάσης, στην πάλη για την αξιοπρέπεια, το ψωμί και τη δουλειά, στην αντίσταση στην εργοδοτική τρομοκρατία, στον συντονισμό συλλογικοτήτων κι αγωνιστών/ στριών πέρα και απέναντι από την συνδικαλιστική και κομματική γραφειοκρατία που μόνο υπονομεύει και ξεφτιλίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όλες και όλοι στην 48ωρη Γενική Απεργία την Παρασκευή-Σάββατο 6-7 Μαΐου και τις «πρωτομαγιάτικες» απεργιακές συγκεντρώσεις της Κυριακής 8 Μαΐου και συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Αυτό το τριήμερο να σημάνει πανεργατικός ξεσηκωμός σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και πόλη, για να απεργήσουμε μαζικά, να διαδηλώσουμε για να μην τολμήσουν να ψηφίσουν τους νόμους "λαιμητόμο" για την ασφάλιση και τη φορολογία. Για αποφασιστικό αγώνα για να ξηλώσουμε όλα τα μνημόνια και αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πάλη! Γιατί πάνω απ’ όλα είναι τα δικαιώματά μας και οι ζωές μας!

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού καλεί τους εργαζόμενους/ες, τον κόσμο της επισφάλειας και της ανεργίας, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τη νεολαία και τους συνταξιούχους, σε μαζική πάλη για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου και των δανειστών, ΕΕ και ΔΝΤ. Να μην περάσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα, αλλά και όλα τα μέτρα της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, ενός νέου ευρωμνημονίου δηλαδή, που συμφώνησαν και προωθούν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας την Κυριακή 8.5, την ημέρα που θα ψηφίζονται τα νομοσχέδια- τερατουργήματα, σε μαχητική, ενωτική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 7 μ.μ. και καλούμε όλες τις συλλογικότητες, τις πολιτικές οργανώσεις, τα συνδικάτα και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα μετωπικά σχήματα και τα κινήματα αλληλεγγύης να συμμετέχουν μαζικά κι ενωτικά.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *