25 Σεπτεμβρίου 2022

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΦΗ

 

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου στις 11:30, έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων απαιτούμε να μείνει στη θέση του το άγαλμα του στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη, συμβόλου της αντίστασης  του ελληνικού λαού στον φασιστικό ζυγό.

Ο Δήμος Τρικκαίων με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), σχεδιάζει την απομάκρυνση ή τη «μεταφορά» του αγάλματός του Στέφανου Σαράφη.

Όσο μεγάλο και αν είναι το μένος κάποιων «φιλελεύθερων» συμπολιτών προς το πρόσωπο του Στρατηγού του ΕΛΑΣ, όσα αγάλματα και άλλα μνημεία των ηρώων του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ κι αν προσπαθήσουν να καταστρέψουν, δεν πρόκειται ούτε να πεθάνει ούτε να ξεχαστεί η εποποιία των αντρών και των γυναικών της Εθνικής Αντίστασης, που με την δράση τους και το έργο τους έγραψαν ιστορία κατά του φασισμού και του ναζισμού στην πόλη μας και στην χώρα μας τον προηγούμενο αιώνα.

Ο Σαράφης, ο Άρης, ο Σαμαρινιώτης, οι μαχητές και οι μαχήτριες του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ θα είναι πάντα ένα «καρφί» στο μάτι των αστών και των συνεργατών τους: εθνικιστών, ακραίων δεξιών και φασιστών, θα βάζουν «φωτιά» στην κοινωνική ανισότητα και στον φασιστικό ολοκληρωτισμό, μέσω των ιδεών και των πράξεων τους.  Θα παραμείνουν για πάντα στην μνήμη του λαού μας ως παράδειγμα κομμουνιστών, αγωνιζομένων, ελεύθερων ανθρώπων.

Προς πείσμα όλων των αντιπάλων και ταξικών εχθρών, το άγαλμα του Στρατηγού του ΕΛΑΣ Στέφανου Σαράφη θα παραμείνει στη θέση του.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *