30 Δεκεμβρίου 2012

Ο κ.Τσίπρας ντροπιάζει την Αριστερά

Δουλικός προς χουντικό Χρυσαυγίτη μητροπολίτη   
amvrosios74-12a
Aπό το 1974 (πρωτοσέλιδο της «Χριστιανικής Δημοκρατίας») μέχρι το 2012 (Ντερτιλής), ο Αμβρόσιος προκαλεί.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Έχουμε επισημάνει σε βαθμό κουραστικό  τις απαράδεκτες ηθικές και πολιτικές εκπτώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Εκκλησία και σε σχέση με τη μερίδα της Άκρας Δεξιάς, που αυτοπροσδιορίζεται ως «λαϊκή», για όσους θέλουν να το πιστέψουν. Πρόσφατο κρούσμα η δήλωση του κ.Μπαλάφα για το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα που στεγάζει συνήγορους Χρυσαυγιτών μαχαιροβγαλτών και μάρτυρες υπεράσπισης ρατσιστών λοκατζήδων. Αναρωτιέται κανείς ποιες προσδοκίες τρέφουν αυτόν τον τυχοδιωκτισμό; Οι κολακείες του Αλ.Τσίπρα προς τον πατριάρχη, τον αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτες καθώς και τα «στραβά μάτια» στα μεγάλα σκάνδαλα της Εκκλησίας, είχαν ως μοναδικό καρπό την πρόσφατη (2.12) περιφρονητική για τον κ.Τσίπρα δήλωση του μητροπολίτη της Σιάτιστας: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει κόμπλεξ απέναντι στην Εκκλησία, τη φοβάται».

—-Στις 13.12 έγινε στα Καλάβρυτα το καθιερωμένο μνημόσυνο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας. Είναι θλιβερό ότι προεξήρχε ο χουντικός δεσπότης της διαβόητης «Χρυσοπηγής», ο υμνητής του δολοφόνου Ντερτιλή, ο υπερασπιστής των αστυνομικών βασανιστών της Χούντας, ο μεγαλοξενοδόχος (με κρατική χρηματοδότηση, του υπερπολυτελούς Hotel Σήμαντρον) Θανάσης Λενής (Αμβρόσιος), ο υμνητής των Νεοναζί μαχαιροβγαλτών («Γλυκιά ελπίδα η Χρυσή Αυγή…»). Δεύτερος τη τάξει στην τελετή, ο αργόσχολος Θεόκλητος Βρεσθένης, Παραδικαστικού, Γιοσάκη, Κουλουσούσα και Αντωνίας Ηλία. Το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν κυνηγήσει τον Αμβρόσιο και τον υπασπιστή του, όπως συνέβη το 1982 με το φασίστα και λειψανέμπορο δεσπότη Κεφαλονιάς Προκόπη Μενούτη, ασφαλώς δεν τους τιμά, αλλά αυτή είναι σήμερα η ελληνική κοινωνία, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει προσπάθειες να της αλλάξει συνείδηση, προτιμώντας την ευκολία του να ψηφοθηρεί χαϊδεύοντας αυτιά δικαίων και αδίκων. Το γεγονός ότι ο αρχηγός της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβρέθηκε στη θρησκευτική τελετή του συγκεκριμένου Αρχιερέα, αποτελεί από μόνο του ένα σκάνδαλο, συν τοις άλλοις και κομματικής αναξιοπρέπειας, αφού ο ρασοφόρος αυτός έχει επιτεθεί πρόσφατα (28.10) με εξευτελιστικό τρόπο και στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και γενικότερα σε όλη την Αριστερά: «Δεν δύναμαι να κατανοήσω πως και γιατί οι ιδέες της Χρυσής Αυγής είναι ανατρεπτικές και γιατί δεν είναι το ίδιο ανατρεπτικές ή επικίνδυνες και οι ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κ.Κ.Ε.».
—-Ευτυχώς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν μόνο δειλοί, ανόητοι και υστερόβουλοι άντρες, υπάρχουν και γενναίες γυναίκες. Η ηθοποιός κα Μαρία Κανελλοπούλου, τοπική βουλευτίνα, συγκρούστηκε κατά μέτωπο με το Λενή, γνωρίζοντας άλλωστε πως η αποδοχή του από την τοπική κοινωνία είναι περιορισμένη:«Εμείς θα επιμείνουμε, ξαναθυμίζοντας σε αυτόν και τους ομοϊδεάτες του ότι αμείβεται με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων ως ανώτερος κληρικός και όχι για να ασκεί καθήκοντα «image maker» της νεοναζιστικής συμμορίας. Ο Αμβρόσιος επέχει ρόλο ηθικού αυτουργού στις πράξεις της Χρυσής Αυγής (π.χ. Χυτήριο). Καλούμε τον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο να τον μαζέψουν. Είναι επίσης απαράδεκτο, το Υπουργείο Παιδείας και θρησκευμάτων, να σιγοντάρει τέτοιες πρακτικές, αρνούμενο να πάρει θέση». Κανείς δε μάζεψε τον Λενή, αυτός όμως μάζεψε τον Αλ.Τσίπρα όπως θα δούμε πιο κάτω.
—-Θέλω να επισημάνω ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Προέδρου του απέναντι στην Εκκλησία έχει πάρει κωμικοτραγικές διαστάσεις. Για παράδειγμα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταπολεμάει την αισχρή θεωρία των δυο άκρων, όταν αυτή διατυπώνεται από μητροπολίτες (Κορινθίας, Φθιώτιδος), γίνεται αυτόματα αποδεκτή ως δήθεν δήλωση κατά της Χρυσής Αυγής. Ταυτόχρονα οι θρησκευτικές τελετουργικές ευλογίες των ορμητηρίων της βίας από κληρικούς, δεν έχουν προκαλέσει καμία αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, πλην της περίπτωσης του Αιγίου. Ένας από τους δέκα χιλιάδες λόγους που είχε ο κ.Τσίπρας να μην συμπροσευχηθεί με τον Θανάση Λενή για τις ψυχές των θυμάτων των Γερμανών Χρυσαυγιτών, είναι και η φυλετικά και θρησκευτικά ρατσιστική συκοφαντία του, ότι οι Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι παντρεύονται 8χρονα κοριτσάκια!
—-Θέλω να θυμίσω πως το 2006, ο Θανάσης Λενής είχε εμπλακεί σε δικαστική διένεξη με θεολόγο με αφορμή την αρνητική (!!!) απάντηση της Μητρόπολης στο αίτημα Ρουμάνων Ορθόδοξων μεταναστών, να τους παραχωρηθεί ένας ναός ή έστω μία αίθουσα για να ασκούν τις λατρευτικές τους ανάγκες. Για απλή σύγκριση να σημειώσω πως στη χώρα της «Μαντάμ» Μέρκελ παραχωρούνται στους Έλληνες μετανάστες αίθουσες ετερόδοξων (καθολικών και προτεσταντικών) ναών.
—-Ο Θανάσης Λενής, πνευματικό τέκνο και αδελφός αντίστοιχα του Καλλίνικου Πειραιά και του Χριστόδουλου Αθηνών», διωκτών της ομοφυλοφιλίας, που και οι δυό τους όμως κατηγορήθηκαν, ακόμη και από κληρικούς, για ομοφυλοφιλία, έχει αποκαλέσει την ομοφυλοφιλία «διαταραχή και ασθένεια», γεγονός που θα έπρεπε να ενοχλεί το ΣΥΡΙΖΑ, αν και το κόμμα αυτό έχει θάψει τη σχετική πρόταση νόμου, πιο βαθιά και από την απλή αναλογική και από τη φορολόγηση της Εκκλησίας.
Κύριε Ροΐδη,
Έρχομαι στα γεγονότα. Ο νέος Κουταλιανός, ο πορθητής του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, ο άνθρωπος που απειλεί και εκβιάζει την Ε.Ε. ο εξευτελιστής της «μαντάμ» Μέρκελ και του Ολανδρέου, αυτός που θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις με μια απλή νομοθετική πράξη στα προηγούμενα επίπεδα, τρέμει σαν το ψάρι στον Αμβρόσιο μπρος:
—-Αντιγράφω ρεπορτάζ από την άτακτη υποχώρηση Τσίπρα στην επίθεση του Αμβρόσιου μπροστά στον κόσμο, από το φιλικό προς τον κ.Τσίπρα ακροδεξιό μπλογκ Olympia (14.12) στο οποίο είχε απολογηθεί (18.11.2011) για τις αριστερές του θέσεις, ψαρεύοντας ψήφους στα θολά νερά της λαϊκής Δεξιάς. Δημοσιεύω στο τέλος και το πρώτο σχόλιο αναγνώστη του μπλογκ, ως ένδειξη πως ο κ.Τσίπρας χτίζει στην άμμο, όταν ψηφοθηρεί με παλαιοκομματικό τρόπο κολακεύοντας ακροδεξιούς.
« ‘Άνθρωπος χωρίς Θεό, είναι άνθρωπος επικίνδυνος’ είπε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες Καλαβρυτινούς ο Μητροπολίτης έχοντας το βλέμμα του στραμμένο προς τον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο δεν τρέφει και ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Είναι γνωστή η κόντρα του ιεράρχη με τον ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή συνάντηση του κ. Αμβρόσιου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη.Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος πρόβλημα χρόνου θέλησε να αποχωρήσει από την συνεστίαση λίγο πριν την ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας λέγοντας «ο Θεός συγχωρεί. Άρα και εσείς πρέπει να με συγχωρέσετε» για να λάβει την απάντηση του κ. Αμβρόσιου «αν φύγετε, θα εκληφθεί σα να μη θέλετε να με ακούσετε». Κάτι που ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα να ξανακαθίσει στη θέση του. Ο Μητροπολίτης έκανε λόγο για «δεξιό και αριστερό ολοκληρωτισμό» αλλά και για τα λεγόμενα «άκρα» αφήνοντας συνεχώς αιχμές για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας αφού αναγκάσθηκε να ακούσει το «κήρυγμα» Αμβρόσιου λίγο πριν μιλήσει στους δημοσιογράφους αστειευόμενος είπε «τώρα που πήρα την ευλογία του Αμβρόσιου μπορώ να σας μιλήσω» και συμπλήρωσε χαμογελώντας «δεν ξέρω βέβαια αν ήταν ευλογία ή αφορισμός».
19 Σχόλια στο “Τα «άκουσε» από τον Αμβρόσιο ο Τσίπρας”
Against New World Order είπε. Δεκεμβρίου 14, 2012 στις 11:20 πμ
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ
βάλε και την αγάπη του Τσίπρα για τους μαύρους!!
βάλε και την ανυπαρξία του έθνους / κράτους στα μυαλά του Τσίπρα !!!!
Γι αυτό το 9% του ΚΑΜΜΕΝΟΥ πρέπει να γίνει 19% ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ»
Κύριε Ροΐδη,
Η «Αυγή» (Σφέτσα Δάφνη, 14/12) στο ρεπορτάζ του μνημόσυνου κατέφυγε στη παλιά της τέχνη τη λογοκρισία. Δεν γράφει λέξη για το συμβάν, προφανώς γιατί αντιλαμβάνεται πως η στάση του κ.Τσίπρα ήταν αξιοθρήνητη. Προτείνω η «Αυγή» που επιδίδεται συστηματικά στο σπορ, να μετονομασθεί σε «Λαϊκή Ημερησία». Ως ιδιώτης ο κ.Τσίπρας έχει το απόλυτο δικαίωμα να αυτοεξευτελίζεται. Σήμερα όμως δεν είναι πρόεδρος του 15μελούς του 10ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων. Ως αρχηγός της αριστερής αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκπροσωπεί τον κόσμο της Αριστεράς και ένα κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό του Κράτους, θέση για την οποία πληρώνεται αδρά. Έχει υποχρέωση να υπερασπίζεται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ατομικά μας δικαιώματα από τις επιθέσεις ναζιστών θεοκρατών. Αν ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης υπακούει στις απειλές ενός τέτοιου ανθρώπου, που είναι μάλιστα και ανώτερος κρατικός υπάλληλος, δεν του απαντάει, αλλάζει το πρόγραμμά του, «κάθεται σούζα», του ζητάει να τον συγχωρήσει και ακούει τις επιθέσεις του κατά των άθεων και του ίδιου αδιαμαρτύρητα, τότε τι μπορούμε να περιμένουμε από μια χωρική των Καλαβρύτων; Ποιος θα την ενθαρρύνει, ποιος θα τη διαφωτίσει ποιος θα την εμπνεύσει, ποιος θα την κάνει καλύτερη; Ποια είναι η αποστολή της αριστερής πολιτικής; Να καλλιεργεί την υποταγή στους Μάγους της φυλής και την υποκρισία;
—-Δεν πάει καιρός που ο Θανάσης Λενής  έβρισε τον Τσίπρα: «Αμερικανικό σχέδιο προώθησης του Α.Τσίπρα στην εξουσία.. οι Εφιάλτες ποτέ δεν έλειψαν από την μαρτυρική Ελλάδα μας» (defencenet.gr, 14/6). Η φοβισμένη στάση του κ.Τσίπρα απογοήτευσε ακόμη και ανθρώπους του πατριάρχη (εχθρού του μητροπολίτη Καλαβρύτων), όπως ο προοδευτικός πατρινός θεολόγος κ.Ανδριόπουλος, που ειρωνεύεται  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο λαλίστατος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας κατάπιε τη γλώσσα του μπροστά στον Μητροπολίτη Καλαβρύτων… ζήτησε την …άδεια από τον Αμβρόσιο να αποχωρήσει, αλλά ο Σεβ. δεν τον άφησε με τον τρόπο του, υποδεικνύοντάς του να καθίσει να ακούσει τι έχει να πει. Και “τα άκουσε” για τα καλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αφού οι γνωστές Αμβροσιανές μπηχτές έδωσαν και πήραν! Οπότε καλά κάνουν και ο Καλαβρύτων και ο Πειραιώς και όποιος άλλος ιεράρχης και ξεσπαθώνουν. Βρίσκουν και τα κάνουν! Αφού και οι αριστεροί που υποτίθεται πως αμφισβητούν την Εκκλησία, σα μαθητούδια μπροστά τους… Ας μη μιμούνται μετά τους ιεράρχες μας στις …κορώνες. Άλλωστε οι ιεράρχες είναι πιο εξειδικευμένοι σ’ αυτές».
—-Ο κ.Τσίπρας δεν δικαιούται να έχει το μυαλό της δύστυχης ζάπλουτης χήρας Μερτικοπούλου, για τη οποία η ανιψιά της, τ.υφυπουργός κα Κούρκουλα, είχε καταγγείλει το μητροπολίτη. Αν δεν διαθέτει τη γενναιότητα, τον ανδρισμό, την ετοιμότητα, την ευφυϊα, την αξιοπρέπεια, την παιδεία και το ήθος που απαιτεί στους πολύ δύσκολους καιρούς μας η μεγάλη του θέση του, να παραιτηθεί. Οι νοήμονες σύντροφοι του που τον παρακολουθούν σιωπηλοί να διασύρει την Αριστερά, οφείλουν, όσο κι αν αυτό είναι σήμερα πολύ δύσκολο,  να του το υποδείξουν. «Δε φταίει αυτός.  Τόσος ήταν» θα πούμε και θα τον ξεχάσουμε.
πηγή, roides.wordpress

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *