28 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ

πηγή, "Αριστερά και πολιτική"


Είναι προφανές για τα μέσα ενημέρωσης του κεφαλαίου, όπως η «Ημερησία», ότι οι απεργίες είναι απώλεια για την κοινωνία! Έτσι μας πασάρουν με ευκολία ότι η απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς έφερε μείωση εσόδων, που μόνο για τον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 12 εκατ. ευρώ και άρα… άρα πρέπει να αυξηθούν τα εισιτήρια για να καταλάβει η κοινωνία ότι εχθρός της και αίτιο των ταλαιπωριών αλλά και των αυξήσεων των εισιτήριων είναι οι απεργοί!

Χωρίς πρόβλημα μάλιστα μας λένε ότι είναι «ενδεχόμενο» η αύξηση να φτάσει στο 25%... και απλά μας θυμίζει ότι αυτό ήταν απαίτηση της τρόικας στο μνημόνιο 3 που εξυπακούεται ότι... αρνήθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση αλλά να τώρα οι απεργοί «συμμαχώντας» με την τρόικα υπονομεύουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης και μας επιβάλλουν τις αυξήσεις! 

… και μάλιστα 25%!!! Πως δεν είπαν 250%; Μην απορείτε και μην αμφισβητείτε, θα μπορούσαν και αυτό. Μήπως δεν αύξησαν τον φόρο του πετρελαίου θέρμανσης από τον Απρίλη του 2011 μέχρι τον Οκτώβρη του 2012 κατά 1471%! Ναι 1471% και όποιος θέλει ας μας πει ότι η αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης από τα 21 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 330 ευρώ (συν και ο συμπαρασυρόμενος ΦΠΑ πάνω στην αύξηση) δεν είναι 1471%.

Άξιος ο μισθός, οι μίζες και οι εργολαβίες τους!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *