28 Ιανουαρίου 2013

Να βγει μαζικά και δυναμικά ο λαός στο προσκήνιο


πηγή, βαθύ κόκκινο
Όταν μια κυβέρνηση στηρίζεται μόνο σε «διατάγματα» και σε δυνάμεις καταστολής για να εφαρμόσει την πολιτική της, ο βίος της δεν μπορεί παρά να είναι βραχύβιος.

Χωρίς να έχουμε αυταπάτες ισχυριζόμενοι ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αντιμετωπίζει δυναμικά και με μορφές αγώνα που απαιτούν οι νέες καταστάσεις την ολομέτωπη επίθεση απ’ τις δυνάμεις που κεφαλαίου που δέχεται ο κόσμος της εργασίας και τα λαϊκά στρώματα, εν τούτοις η απόφαση να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι εργαζόμενοι, στα λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό, είναι μια θετική εξέλιξη.


Μπορεί η μεθόδευση της κυβέρνησης με την αντισυνταγματική (όχι ότι ο αυταρχισμός της εξαντλείται στο να κάνει κουρελόχαρτο το δικό της νομοθετικό οπλοστάσιο) πολιτική επιστράτευση των εργαζομένων στο Μετρό, στον Ηλεκτρικό και στο τραμ (οι επιταγμένοι εργαζόμενοι δεν μπορεί να συμμετέχουν σε απεργία), εμπόδισε στον σχηματισμό ενός ενιαίου μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΜ, τίποτα δεν αποκλείει το ξέσπασμα της καταιγίδας κινητοποιήσεων και σε άλλους κλάδους.
Οι ναυτεργάτες ήδη κήρυξαν απεργία στην επόμενη βδομάδα, οι αγρότες ετοιμάζονται για πανελλαδικές κινητοποιήσεις, ενώ παρόμοιο κλίμα υπάρχει και στα πανεπιστήμια.

Οσο και να προσπαθούν τα αστικά ΜΜΕ με κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και επιδιδόμενα σε πλύση εγκεφάλου σε τηλεθεατές και αναγνώστες τους, αν βγει δυναμικά και μαζικά ο λαϊκός παράγοντας στο προσκήνιο, τα «εργαλεία» του φόβου, των εκβιασμών και των απειλών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση θα σταθούν ανίκανα να αποτρέψουν την συντριβή της.

Γ.Γ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *