05 Αυγούστου 2012

Η Ευρώπη Φρούριο θωρακίζεται για να αντιμετωπίσει τα ποτάμια των Σύριων απελπισμένων προσφύγων


Το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας αποτελεί την καλύτερη απάντηση όχι μόνο για το ποιος προκαλεί τα ποτάμια των απελπισμένων μεταναστών, αλλά κυρίως του πως, αντίστοιχα κυνικά και κτηνώδες, η ιμπεριαλιστική δύση στέκεται απέναντι στα σύγχρονα δράματα που προκαλούν και οι επεμβάσεις της. Είναι μια πραγματικότητα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού και της Νέας Τάξης Πραγμάτων που εμπεριέχει τις δολοφονικές ορδές της Χρυσής Αυγής. Εκμεταλλευόμενη με τον χυδαίο λαϊκισμό την ανθρώπινη τραγωδία, αποπροσανατολίζει τον κόσμο της εργασίας από τα πραγματικά κοινωνικά αδιέξοδα και τα καπιταλιστικά αίτια αυτών. Προβάλλει το εθνικιστικό-ρατσιστικό πολεμοχαρές πρόσωπο του φασίστα, για να συμβάλλει και αυτή στην καθυπόταξη των εργαζομένων τώρα που απαιτείται και υπάρχουν οι όροι περισσότερο από ποτέ, να αναπτυχθεί ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό επαναστατικό αντικαπιταλιστικό ρεύμα.
«Le Monde: Οι πρόσφυγες από τη Συρία είναι η αιτία μεταφοράς συνοριοφυλάκων στον Έβρο». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας η οποία επικαλείται  «πηγές της ελληνικής αστυνομίας», η Ελλάδα ενισχύει τα σύνορα με την Τουρκία γιατί φοβάται μεγάλη είσοδο προσφύγων από τη Συρία.
Και συνεχίζει ο γάλλος αρθρογράφος: «Χώρα παραδοσιακή αραβόφιλη η Ελλάδα ήταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που έκλεισε την τελευταία εβδομάδα την πρεσβεία της στη Δαμασκό μετά την επιδείνωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία. Ευρισκόμενη στο άκρο της νοτιο-ανατολικής Ευρώπης η χώρα δέχεται εδώ και δέκα χρόνια πρόσφυγες από την Ασία και την Αφρική που κατευθύνονται προς την δυτική Ευρώπη»!
Αυτό που δε λέει ο δημοσιογράφος είναι ότι η αστική Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ-Καμμένου-Χρυσής Αυγής πρέπει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κόσμου του πλούτου, είτε με τα δικά της μέσα, είτε μέσω της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς όπως το ΝΑΤΟ-Ε.Ε., οικοδομώντας συμμαχίες πλέον με το κράτος τρομοκράτη Ισραήλ. Για αυτό, όχι μόνο συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, διεκδικώντας φυσικά μερίδιο από την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων χωρών και αναβάθμιση του ρόλου της, αλλά και αναλαμβάνει, έναντι βεβαίως αμοιβής, με τη μορφή ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, τη φύλαξη των συνόρων της Ε.Ε., ώστε να μην εισχωρήσουν τα θύματα των πολέμων και της πείνας.
Στο πλαίσιο επομένως αυτής της αποστολής, με εντολή του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, όπως επισημαίνουν εθνικιστικά και μιλιταριστικά έντυπα, φιλικά προς τη ΝΔ και τους νεοναζί, 1800 συνοριοφύλακες μετακινούνται στον Έβρο! Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία θα εξοπλίσει τους συνοριοφύλακες στον Έβρο με νέα πλωτά μέσα για την καλύτερη επιτήρηση και φύλαξη του ποταμού.  Πιο συγκεκριμένα ήδη μετακινούνται προς τον Έβρο έξι πλωτά ώστε να επιχειρούν 26 νέα πλωτά στον Έβρο. Στόχος είναι να «σφραγιστούν τα σύνορα» και να αποτραπεί η είσοδος νέων μεταναστών. Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης και Ασφάλειας του Πολίτη Ν. Δένδιας, «Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι».
Φυσικά πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της «τσάμπα μαγκιάς» του ελληνικού κατεστημένου. Ο Ν.Δένδιας ούτε καν διανοείται να κάνει την ίδια δήλωση στην αμερικανική κυβέρνηση, καθώς το καθεστώς της λειτουργίας των ξένων βάσεων και οι όροι εκμετάλλευσης της ελληνικής επικράτειας είναι το πραγματικό Ξέφραγο Αμπέλι.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Συρία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η σφαγή. Σε νέες συγκρούσεις σε Χαλέπι και Δαμασκό, 43 άοπλοι πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά δυνάμεων του Άσαντ, σύμφωνα με κατοίκους και ακτιβιστικές οργανώσεις. Όπως αναμεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία  «Η βία στη Συρία, η οποία έχει ήδη στοιχίσει 18.000 ζωές κατά εκτιμήσεις, επιδεινώνεται. Πάνω από 180 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες: οι 133 ήταν πολίτες, περιλαμβανομένων ανταρτών και πρώην ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας, τουλάχιστον 20 αντάρτες, ενώ οι 45 ήταν μέλη των δυνάμεων που παραμένουν πιστές στον Άσαντ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στο Χαλέπι, μια πόλη που δεν είχε πληγεί ιδιαίτερα από την εξέγερση για ένα μεγάλο διάστημα, η κατάσταση έχει ανατραπεί. Μεγάλο μέρος των κατοίκων του, που φθάνουν τα 2,5 εκατ., έχουν εγκαταλείψει την πόλη, ενώ όσοι έχουν μείνει σε αυτή βρίσκονται παγιδευμένοι σε πεδία μάχης, αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, νερό και φυσικό αέριο, και τα νοσοκομεία και οι κλινικές εκστρατείας πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τους τεράστιους αριθμούς των τραυματιών έπειτα από μια εβδομάδα αδιάκοπων μαχών. Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Επισιτισμού του ΟΗΕ έκανε σήμερα λόγο για περαιτέρω «επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης» και ανακοίνωσε ότι στέλνει προμήθειες σε τρόφιμα για έως και 28.000 ανθρώπους. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας στο μεταξύ εκτίμησε ότι 3 εκατ. Σύριοι θα χρειαστούν βοήθεια σε τρόφιμα τους επόμενους 12 μήνες, αφού η σύγκρουση έχει εκμηδενίζει τη συγκομιδή των γεωργικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων».
Τουλάχιστον 276.000 Σύριοι έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους από τον Μάρτιο του 2011 και έχουν καταφύγει σε Ιορδανία, Τουρκία και Λίβανο, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ήδη οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως πρόβλημα με ευρύτερες συνέπειες. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λίον Πανέτα συναντήθηκε στο Αμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα Β’ της Ιορδανίας και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την άφιξη όλο και μεγαλύτερων αριθμών Σύρων προσφύγων, που εκτίμησε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως «οι συνέπειες» της κρίσης στη Συρία ενδέχεται να πλήξουν «τη σταθερότητα στην περιφέρεια». Οι ΗΠΑ «συνεργάζονται πολύ στενά» με τους Ιορδανούς για την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους περίπου 150.000 Σύριους που βρήκαν εκεί καταφύγιο, διαβεβαίωσε ο Πανέτα.
Πίσω όμως από το υποκριτικό τους ανθρωπιστικό ενδιαφέρον βρίσκεται το αποκρουστικό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής επέμβασης. Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Ξεκάθαρο μήνυμα από τις ΗΠΑ προς την Τουρκία για να σταματήσει να νταϊλίκια στα σύνορα με τη Συρία. Η Τουρκία τις τελευταίες ημέρες πραγματοποιεί ασκήσεις με άρματα μάχης σε απόσταση αναπνοής στα σύνορα με τη Συρία. Προσπαθεί να στείλει μήνυμα στους Κούρδους της Βόρειας Συρίας. Όμως ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Πάτρικ Βέντρελ δήλωσε για το θέμα «αντιλαμβανόμαστε τα θέματα εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. Αλλά την κατάσταση αυτή δεν πρέπει να στρατιωτικοποιηθεί περισσότερο. Συνεχίζουμε το διάλογο με την Τουρκία» ανέφερε ο ίδιος.
Ο Βέντρελ επίσης τόνισε πως δε χρειάζεται καμία στρατιωτική επέμβαση στην Συρία και ανέφερε πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παρουσιάζουν ήδη επιτυχίες στις μάχες. Που οφείλονται αυτές οι επιτυχίες όμως;
Αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στη CIA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών να υποστηρίξουν μυστικά τους εξεγερμένους. Ως σήμερα, η Ουάσινγκτον παρείχε «μη-θανατηφόρα» βοήθεια στους αντικαθεστωτικούς. Η φύση της βοήθειας δεν διευκρινίστηκε, αλλά το ρεπορτάζ επικαλείται διπλωματικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι ΗΠΑ παρείχαν πληροφορίες στους εξεγερμένους σχετικά με τις κινήσεις των συριακών στρατευμάτων. Μάλιστα, το δίκτυο CBS News υποστηρίζει ότι η ανάμειξη των ΗΠΑ στη Συρία γίνεται σε συνεργασία με την Τουρκία και αφορά στην άμεση χρηματοδότηση του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά και στην παροχή όπλων.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, στις επίσημες δηλώσεις, αρνείται κατηγορηματικά το στρατιωτικό εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών.
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *