19 Οκτωβρίου 2012



Ψήφισμα στην απεργιακής συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι:
Ο καταιγισμός των αντεργατικών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Η κυβέρνηση προχωράει ακάθεκτη στην κατάργηση όλων των εργατικών καταχτήσεων. Καταργεί την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), καταργεί τον κατώτερο μισθό, τσακίζει τις συλλογικές συμβάσεις και ότι έχει απομείνει από τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις κοινωνικές παροχές, τα επιδόματα ανεργίας.
Το κράτος, η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός αναλαμβάνουν πλέον τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, καταργώντας κάθε έννοια  συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα εργατικά δικαιώματα μπαίνουν στο γύψο και οι καταχτήσεις ενός και πλέον αιώνα, για τις οποίες έγιναν αμέτρητοι αγώνες και χύθηκε εργατικό αίμα, καταργούνται με το έτσι θέλω απ την κυβέρνηση.
Με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Πέφτει άμεσα ο μισθός και το μεροκάματο, η σύνταξη, το επίδομα ανεργίας, καταργούνται οι τριετίες, τα επιδόματα, η άδεια  κ.α.
Την ίδια στιγμή μειώνουν εκ νέου τις αποζημιώσεις στις απολύσεις, αυξάνουν το μέγιστο αριθμό ημερών εργασίας από 5 σε 6 την βδομάδα, καταργούν το 8ωρο-5νθήμερο και αυξάνουν τις ώρες δουλειάς, χωρίς πληρωμή υπερωριών. Μας γυρίζουν πίσω από το Σικάγο εφαρμόζοντας εργασιακές συνθήκες που αντιστοιχούσαν στο 1800.
 Αν ψηφιστούν και υλοποιηθούν αυτά τα μέτρα τότε η καταστροφή που θα συμβεί θα είναι τεράστια: Εκατοντάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, η ανεργία θα διογκωθεί και θα φτάσει στο 40%, η δημόσια υγεία και η παιδεία θα διαλυθούν πλήρως, τα ασφαλιστικά ταμεία θα χρεοκοπήσουν, οι Δήμοι το ίδιο. Οι μισθοί, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν θα επαρκούν για τα στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης.
Μια κυβέρνηση της επόμενης μέρας θα έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένα πράγματα: συσσίτια στους δρόμους για τους χιλιάδες λιμοκτονούντες, ειδικούς χώρους για τους άστεγους, εμβολιασμούς για νέες και παλιές ασθένειες που επανεμφανίστηκαν ήδη, αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, παίρνει καθημερινά μέτρα ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη και υπέρ των καπιταλιστών και των τοκογλύφων, χωρίς να διστάζει να το κάνει με πραξικοπηματικό τρόπο. Αποφασίζουν και διατάζουν! Η δικτατορία του κεφαλαίου σε όλο της το μεγαλείο.
Η  πάλη για την άμεση ανατροπή της από το κίνημα, αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας. Από τα ίδια τα πράγματα προκύπτει η αναγκαιότητα για άμεση κλιμάκωση της πάλης με Γενική Απεργία Διαρκείας τις μέρες που θα κατατεθούν στη βουλή τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, για την αποτροπή της ψήφισής τους με το γκρέμισμα της κυβέρνησης Σαμαρά. Με απόφαση των απεργιακών συγκεντρώσεων να δεσμευτούν οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των βαθμίδων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της πάλης με Γενική Απεργία Διαρκείας.
Να ακολουθήσουν συνεδριάσεις ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, όπου πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα για την επιτυχία της Απεργίας Διαρκείας, με τον απαραίτητο συντονισμό και την ενότητα δράσης.
Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, αποφασίζει: την άμεση κλιμάκωση με Γενική Απεργία Διαρκείας τις μέρες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή με σκοπό την αποτροπή της ψήφισής τους. Διεκδικούμε αποφασιστικά τα δίκαια αιτήματά μας:   
 -Αυξήσεις στους μισθούς στα μεροκάματα και στις συντάξεις, αποκατάσταση και υπογραφή ΣΣΕ
-         Κάτω τα χέρια από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας
-         Κάτω  η ληστρική φορολόγηση και τα χαράτσια
-         Δουλειά για Όλους με πλήρη δικαιώματα.
-         Άμεση Παύση Πληρωμών προς όλους τους Τοκογλύφους-Δανειστές, μονομερής διαγραφή του χρέους, εκτός αυτού προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
-         Άμεση Διαγραφή των χρεών των Εργατικών και Λαϊκών νοικοκυριών.
-         Ικανοποίηση  των διεκδικήσεων του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος

Η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων 18 Οκτώβρη 2012

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *