15 Μαρτίου 2023

Όλοι στην απεργία 16 Μάρτη στις 12:00μ.μ.

 ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΜΑΡΤΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ 12:00 μ.μ.

  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ
  • ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ – Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ
  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΛΑΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ – ΕΞΩ Η HELLENIC TRAIN
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΑΣΦΑΛΗΣ, ΦΤΗΝΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
  • ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

Στην απεργία στις 8 Μάρτη, στις μαζικότερες συγκεντρώσεις της δεκαετίας, σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα κυριάρχησε το παλλαϊκό μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης από εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς, εργάτες, φοιτητές, μαθητές, λαό και νεολαία. Στις μαζικότερες κινητοποιήσεις, στα πιο απομακρυσμένα μέρη οι δρόμοι πλημμύρισαν από την οργή, την καταγγελία, τη διεκδίκηση, τον αγώνα για την ανατροπή.

Τίποτα δεν μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη και να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και του «πάνω από όλα το κέρδος», ούτε και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που με τις εντολές της Ε.Ε., απέλυσαν προσωπικό, διέλυσαν και τελικά ξεπούλησαν τον ΟΣΕ, με μόνη έγνοια τους το κέρδος των ιδιωτών, αδιαφορώντας παντελώς για την ασφάλεια των επιβατών.

Οι πιο συγκλονιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις της δεκαετίας ήταν αποτέλεσμα των μικρών και των μεγάλων αγώνων του προηγούμενου διαστήματος. Ήταν αποτέλεσμα των αντιστάσεων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, των αγώνων της e-food και της COSCO, της πανεργατικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη, του πολύμηνου αγώνα των εργατών και των σπουδαστών της Τέχνης, των απεργιών στα Νοσοκομεία και στην Εκπαίδευση, και των αγώνων – πορειών κατά τη διάρκεια της καραντίνας κόντρα στο δόγμα «πάνω από 9 κολλάει», που ενώθηκαν σε ένα ποτάμι που μπορεί και πρέπει να πνίξει την άθλια πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και να σαρώσει τη συναίνεση του πολιτικού συστήματος που ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιά.

Το ξέσπασμα δε θα εκτονωθεί, όπως προσπαθούν και ελπίζουν στην κυβέρνηση. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Δεν περιμένουμε τις κάλπες. Τώρα είναι η ώρα της αγωνιστικής κλιμάκωσης για την Ανατροπή. Παλεύουμε με πολιτικό πρόγραμμα που έχει στόχο να κατεδαφίσει το οικοδόμημα της κυβέρνησης αυτής και των προηγούμενων και το σιδερένιο μνημονιακό πλαίσιο του κεφαλαίου και της ΕΕ. Με απεργιακή κλιμάκωση, με νέα πανεργατική απεργία, με καταλήψεις, με κάθε μορφή αγώνα για να περάσουν όλα τα δημόσια αγαθά και ο πλούτος που παράγουμε στα χέρια των εργατών και των εργατριών.

Για µια κοινωνία όπου οι ζωές µας θα είναι πάνω από τα κέρδη. Για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία. Αυτό θα είναι δικαίωση για τα αθώα θύματα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *