07 Ιουλίου 2015

Αυτό το ΟΧΙ ήταν η αρχή, Χρέος της γενιάς μας η ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Το συντριπτικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, με 61,3 % υπέρ του ΟΧΙ αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα ρήξης και όχι υποταγής για νέο μνημόνιο, εκφράζοντας συνολικότερες διαθέσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος για αντίσταση και ανυπακοή στις προσταγές του μαύρου μετώπου κεφαλαίου, Ε.Ε,. Δ.Ν.Τ., ΕΚΤ.

Ως νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση χαιρετίζουμε τους χιλιάδες νέους και νέες που σε αυτή τη δύσκολη μάχη δεν μάσησαν στην τρομοκρατία που συστρατευμένα εξαπέλυσε το αστικό σύστημα. Αντίθετα, απέναντι στις κλειστές τράπεζες, την 24ωρη κατήχηση και τρομουστερία των ΜΜΕ, στους εργοδοτικούς εκβιασμούς των αφεντικών στους χώρους δουλειάς, το ΟΧΙ της νεολαίας, φαίνεται να άγγιξε εκρηκτικά ποσοστά (85% στην ηλικιακή κατηγορία των 18-24 και 72% στις ηλικίες 25-34).

Είναι το ΟΧΙ μιας γενιάς που σύσσωμες οι δυνάμεις του συστήματος, οι τραπεζίτες, ο ΣΕΒ, η ΕΕ, το ∆ΝΤ και όλο το πολιτικό τους προσωπικό βουλιάζουν χρόνια τώρα στην ανεργία, την αβεβαιότητα και την επισφάλεια, καλώντας τη να εργαστεί με τους πλέον ελαστικούς όρους και με μισθούς πείνας. Πλέον οι περισσότεροι νεολαίοι γνωρίζουν καλά ότι οι λύσεις που προτείνουν μέσα από τις λεγόμενες ενεργητικές μορφές καταπολέμησης της ανεργίας και μέσα από τα ολιγόμηνα προγράμματα δεν μπορούν να αποτελέσουν καμία ανάσα ζωής. Κανένα θετικό πρόταγμα δεν μπορεί αν έρθει μέσα από τα δήθεν σωτήρια ΕΣΠΑ της ΕΕ που συντελούν στην καθιέρωση των χειρότερων όρων εργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ξεχαρβαλώνοντας τα εργατικά δικαιώματα και ανακυκλώνοντας την ανεργία.

Ενάντια στο ΝΑΙ του κεφαλαίου, του φόβου και της υποταγής, η νεολαία προέταξε ένα ΟΧΙ που εκφράζει την απόφασή της για ένα άλλο μέλλον. Χωρίς ανεργία, φτώχεια, μετανάστευση, αβεβαιότητα, έξω από την κόλαση των μνημονίων. Πρόκειται εξάλλου για νίκη σε μία μάχη με ιδιαίτερα ταξικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο το πόσο δυναμικά επικράτησε το ΟΧΙ στις λαϊκές γειτονιές των αστικών κέντρων, αλλά και στην επαρχία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πρόβαλε ένα δειλό και υπονομευμένο ΟΧΙ, επιδιώκοντας να αποφύγει τη ριζοσπαστικοποίησή του λαού. Προχώρησε στο δημοψήφισμα αφού για μήνες διαπραγματεύτηκε με τους οικονομικούς δολοφόνους της ΕΕ και της ΕΚΤ για μια «βιώσιμη συμφωνία». Δεν πέρασε ούτε μία μέρα και φρόντισε να αλλοιώσει το νόημα της λαϊκής θέλησης, του ταξικού ΟΧΙ, μέσα από το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών για το πλαίσιο της συνέχισης της διαπραγμάτευσης, καλλιεργώντας ένα « κλίμα εθνικής ομοψυχίας». Από κοινού με τις δυνάμεις του ΝΑΙ στη νέα μνημονιακή σφαγή (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), έβγαλαν τη διάγνωση για το χαρακτήρα της λαϊκής θέλησης, με ετυμηγορία πως δεν συνιστά εντολή ρήξης!

Είναι εμφανές πως ετοιμάζουν ένα πακέτο συμφωνίας που θα περιέχει όλα σχεδόν τα μέτρα που έχουν ήδη καταψηφιστεί ως μέτρα της τρόικας στο δημοψήφισμα, θέλοντας να σπάσουν τον τσαμπουκά του κόσμου. Γίνεται λοιπόν ξεκάθαρο και από τη μεριά μας, ότι η μάχη δεν τελειώνει εδώ.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται το ταξικό και κοινωνικό βάθος, καθώς και τη δυναμική του ΟΧΙ, θα μας βρουν απέναντί τους!

Η επόμενη μέρα πρέπει να σημάνει το ξεδίπλωμα της λαϊκής εργατικής αντεπίθεσης, την κλιμάκωση της πάλης για την επιβολή της ικανοποίησης των αναγκών μας και των στόχων του κινήματος για δουλειά, μισθούς συντάξεις, υγεία, παιδεία. Για να ξηλωθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι και για να μην υπάρξει καμία νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Για το οριστικό τσάκισμα των εκβιασμών και της ασυδοσίας εργοδοτών-τραπεζιτών-καναλαρχών!

Η επονομαζόμενη γενιά της κρίσης, της ημιαπασχόλησης, της ανεργίας και των 300 ευρώ, δεν μπορεί να συμβιβαστεί σε καμία στημένη διαπραγμάτευση! Η νεολαία του ΟΧΙ δικαιούται και οφείλει με κάθε μέσο να υπερασπίσει τη νίκη της, ενάντια σε λιποψυχίες και εν ψυχρώ πουλήματα! Η νεολαία του ΟΧΙ δεν μπορεί παρά να παλέψει για το ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ! Να κάνει τη χαραμάδα, βαθειά ρωγμή ανατροπής! Για μια ζωή ελεύθερη χωρίς μνημόνια και χρέος, χωρίς ευρώ και ΕΕ. Για ρήξη μέχρι τέλος με το κεφάλαιο και την εξουσία του!

νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *