16 Ιουλίου 2015

Μαζικό το Συλλαλητήριο κατά του νέου μνημονίου


Χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι και πολίτες συμμετείχαν στο Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Σύνταγμα, ενάντια στην ψήφιση από τη Βουλή της συμφωνίας ΕΕ-Κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα μέτρα του νέου βάρβαρου αντιλαϊκού μνημονίου.

Αρκετά ήταν τα πανό εργατικών σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, ενώ έντονη ήταν η παρουσία της μαχόμενης ανατρεπτικής αριστεράς. Μεγάλη συμμετοχή των αγωνιστών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 4 πανό στο Σύνταγμα. Με πανό και παρουσία η "Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία-ΑΑΣ", η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η ΑΠ Ροσινάντε, συνελεύσεις και πρωτοβουλίες του κινήματος. Ο κόσμος πύκνωσε στις 8.00 μ.μ. μπροστά στον άγνωστο Στρατιώτη και όλη την πάνω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος. Τα συνθήματα της συγκέντρωσης στρέφονταν κατά του νέου 3ου βάρβαρου μνημονίου και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και κατά της ληστοσυμμορίας ΕΕ-ΔΝΤ.

Στις 8.30 μπήκαν στην κάτω πλευρά της Πλ. Συντάγματος τα μαζικά μπλοκ του ΠΑΜΕ, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη δική του συγκέντρωση στην Ομόνοια νωρίτερα. Η πορεία του ΠΑΜΕ ανέβηκε από τη Φιλελλήνων και τα πρώτα του μπλοκ έφτασαν στο πάνω μέρος του Συντάγματος από την οδό Αμαλίας.

Την ώρα που ξεκινούσε η ολομέλεια της Βουλής για τη συζήτηση και ψήφιση των προαπαιτούμενων νόμων του νέου μνημονίου, ξέσπασαν επεισόδια. Οι ασυνομικές δυνάμεις με μεγάλη ένταση έριξαν χημικά και κρότου-λάμψης, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές και με γενική κινητοποίηση και επιχείρηση διέλυσαν την μαζική συγκέντρωση. Να σημειωθεί ότι το κλίμα αστυνομοκρατίας ήταν εμφανές από νωρίς, πριν τη συγκέντρωση, με "προληπτικές" προσαγωγές, παράταξη δεκάδων διμοιριών και προκλητική παρουσία με΄σα στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, γεγονός που κατείγγειλε από τη μικροφωνική και η ΑΔΕΔΥ, η οποία ζήτησε από τις αστυνομικές δυνάμεις να αποχωρήσουν από την Πλατεία Συντάγματος και την συγκέντρωση.

Ακολούθησε το "μνημονιακό" σκηνικό των μεγάλων συγκεντρώσεων της προηγούμενης πενταετίας, με ρίψη πολλών χημικών, κηνυγητό, επιθέσεις ΜΑΤ για να διαλύσουν τα μπλοκ μέχρι και την Πλάκα-Ακρόπολη. Δεκάδες βιαιες προσαγωγές και τραυματισμοί διαδηλωτών. Την επίθεση και την προκλητική αστυνομική επιχείρηση καταγγέλουν το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε χιλιάδες διαδηλωτές, αλλά και τον κόσμο η στάση των γνωστών μαύρων καναλιών της μνημονιακής προπαγάνδας, τα οποία παρουσίασαν τη συγκέντρωση και την επίθεση της αστυνομίας με χυδαία ψεύδη και προβοκάτσιες. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *