10 Ιουλίου 2015

Χεστήκαμε, αδέρφια – by To Skouliki Tom


Να ΄μαστε λοιπόν. 5 μήνες μετά, στο σημείο μηδέν. Ή μάλλον, υπό το μηδέν. Στο μείον. Το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ και το «Ούτε βήμα πίσω» έγινε «Ούτε μισό βήμα μπροστά».
Τελικά αυτός που δεν κατάλαβε τί σήμαινε το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν ήταν ο Γιούνκερ αλλά ο Τσίπρας. Δεν πειράζει, θα το καταλάβει σύντομα.
Το τρίτο μνημόνιο έρχεται απόψε στη Βουλή για να ψηφιστεί με χέρια και πόδια από κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Επιτέλους λίγη εθνική συνεννόηση!
Και ούτε καν με πρωτοβουλία Τσίπρα, όπως γράφεται, αλλά κατ’ απαίτηση των δανειστών. Θέλουν η ξεφτίλα να είναι όλη δική μας.
Δεν υπάρχει λόγος να σταθώ στα χυδαία μέτρα που περιλαμβάνει η ελληνική πρόταση – εξάλλου θα τα νιώσουμε στο πετσί μας πολύ σύντομα -, παρά μόνο σε 2 σημεία της.
Πρώτον, η Κυβέρνηση αναγκάζεται να πάρει πίσω νομοσχέδια που έχει ήδη ψηφίσει, δηλαδή τους ελάχιστους νόμους με κοινωνικό πρόσημο που πέρασε το προηγούμενο διάστημα και δεύτερον, οι δανειστές απαίτησαν να συμπεριληφθεί στην πρόταση μείωση των αμυντικών δαπανών και κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, θέματα που αποτελούν κόκκινες γραμμές για τους ΑΝΕΛ, με στόχο την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού.
Με λίγα λόγια, τα θέλουν όλα δικά τους. Μνημόνιο βαρβάτο και στο βάθος συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι για να τον έχουν του χεριού τους. Μαφία κανονική.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι η μη συμμόρφωση στις απαιτήσεις των δανειστών, δε θα σήμαινε απλά Grexit αλλά άτακτη χρεοκοπία και ανατίναξη του κράτους. Δηλαδή, παραδέχτηκε κι αυτός – όπως όλοι οι προηγούμενοι – ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, ότι τόσους μήνες η Ελλάδα πήγαινε στις διαπραγματεύσεις με το σταυρό στο χέρι, χωρίς εναλλακτικό σχέδιο.
Πίστευε πραγματικά ότι με μπλόφες και καραγκιοζιλίκια τύπου “δημιουργική ασάφεια” θα στριμώξει τους δανειστές, ότι θα κάνει τη Μέρκελ να υποχωρήσει, ενώ κάθε μέρα που περνούσε ήταν υπέρ τους και εναντίον της Ελλάδας που πνιγόταν στην οικονομική ασφυξία.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε χθες ότι η ελληνική κυβέρνηση υποτίμησε τη δύναμη των δανειστών.
Μα είναι όλοι τόσο επικίνδυνα αφελείς εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ; 
Καλά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και δήλωνε δημόσια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κρυφό σχέδιο σε περίπτωση ρήξης αλλά δεν έπρεπε, μετά από 3 – τουλάχιστον – χρόνια που ήξερε ότι κάποια στιγμή θα κληθεί να κυβερνήσει, να το έχει;
Η πολιτική είναι η τέχνη της πρόβλεψης και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται πολιτικοί νάνοι.
Ο Αλέξης Τσίπρας μπήκε 3 φορές στο νοσοκομείο των Βρυξελλών με κρίσεις πανικού, έβγαλε επιχείλιο έρπητα από το άγχος, πάλεψε μέχρι τέλους με μοναδικό όπλο την ιδεολογία του αλλά τελικά ηττήθηκε.
Έτσι είναι, οι πόλεμοι δεν κερδίζονται στα λόγια. Πρέπει να χυθεί και λίγο αίμα.
Ο μοναδικός λόγος για να μην παραιτηθούν τώρα όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι για να μην έρθει ξανά στα πράγματα η σκουπιδίλα που μετέτρεψε τη χώρα σε χωματερή.
Αυτούς τους 5 μήνες, είτε την ψηφίσαμε, είτε όχι, όλοι μας κατά καιρούς ταυτιστήκαμε με αυτήν την κυβέρνηση και ευχηθήκαμε να πετύχει. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται έτη φωτός μακριά μας και σε απόσταση αναπνοής από όσους την πολέμησαν με λύσσα.
Ειλικρινά, τον λυπάμαι τον Αλέξη Τσίπρα. Τον λυπάμαι γιατί θα αναγκαστεί – προκειμένου να μην πέσει – να εφαρμόσει πράγματα που δε θέλει και κυρίως, δεν πιστεύει.
Βέβαια, το πιο πιθανό είναι ότι θα πέσει ούτως ή άλλως, οπότε μπορεί και να παραιτηθεί. Μια αξιοπρεπής ήττα είναι προτιμότερη από μια ταπεινωτική νίκη.
Καλύτερα ηττημένος, παρά χεσμένος.

by To Skouliki Tom 

(Ανήθικο δίδαγμα: Διαβάζω απόψεις για το τί πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση για να διαχειριστεί την ήττα και διάφορα άλλα κουλά. Στα παπάρια μου, στο μουνί μου, ζμπούτσαμ ρε παιδάκι μου τώρα τί θα κάνει ο Στρατούλης και ο Φίλης. Ψόφος, πώς το λένε;)
(Ανήθικο δίδαγμα no. 2: Η ιστοριούλα μας τα ΄φερε έτσι που μόνοι οι ΟΧΙ θα μπορούν να μιλάνε. Οι ΝΑΙ σκασμός, κιχ να μη βγάλετε όταν ξεκινήσει το ξεκώλιασμα. Και μη δω τίποτα συριζοφρουρούς να ποστάρουν Βελουχιώτη και “αυτά τα δέντρα δε βολεύονται με λιγότερο ουρανό”, γιατί θα ξεράσω. Σκασμός κι εσείς. Άντε και στις επόμενες εκλογές με ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή.)

Η περήφανη σελίδα μας είναι facebook.com/TheThreeMooges
Για το Νόστιμον ήμαρ: Τhe Τhree Μooges

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *