31 Μαρτίου 2014

ΚΚΕ(μ-λ) ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Καθημερινά βιώνουμε την ολομέτωπη ταξική επίθεση του συστήματος απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού. Συρρίκνωση μισθών, αφαίρεση δικαιωμάτων σε παιδεία-περίθαλψη, απολύσεις και άλλα πολλά συνθέτουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο λαός τα τελευταία κυρίως χρόνια. Για να εδραιωθεί και να συνεχίσει αυτή η πολιτική, επιστρατεύονται καθημερινά όλοι οι μηχανισμοί τρομοκρατίας που διαθέτει το σύστημα. ΜΜΕ, απαγόρευση συγκεντρώσεων και πορειών και κρατική καταστολή συνθέτουν το σκηνικό τρομοκρατίας που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση απέναντι στο λαό φοβούμενη τις αντιδράσεις που δημιουργεί η πολιτική της.
Ιδιαίτερα θα πρέπει να τονιστεί η ανοιχτή δράση των φασιστικών συμμοριών και ο ρόλος των φασιστών της Χρυσής Αυγής που αποτελούν τις πιο συστημικές δυνάμεις του καπιταλιστικού κράτους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εμφανίστηκαν ανοιχτά στο πλευρό των εργοδοτών ως απλοί «φίλοι», αποποιούμενοι την κομματική τους τοποθέτηση. Αυτό καταγράφει το πολιτικό τους «ήθος» και την προσφιλή μέθοδο της μεταμφίεσης, χάριν συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό βλέπουμε και τη δίωξη στην πόλη μας δύο μελών του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, μελών της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας Ιδ. Υπαλλήλων. Μια δικαστική δίωξη που έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό τρομοκρατίας που από κοινού κυβέρνηση και κεφάλαιο έχουν εξαπολύσει απέναντι στον εργαζόμενο λαό.
Οι δύο αγωνιστές, κατήγγειλαν με ανακοίνωσή τους τις απολύσεις και την εργοδοτική τρομοκρατία σε επιχείρηση ξυλείας στα Τρίκαλα και βρέθηκαν κατηγορούμενοι από άτομα του «περιβάλλοντος» του εργοδότη. Μαζί τους κατηγορούνται και οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ που δημοσίευσαν την ανακοίνωση. Οι  δύο αγωνιστές είναι γνωστοί για τη στάση τους στο κίνημα, που θαρρετά και με συνέπεια παλεύουν τις απόψεις τους τόσο μέσα στους χώρους δουλειάς τους όσο και στα ευρύτερα ζητήματα. Έτσι λοιπόν κατηγορούνται γιατί υπερασπίστηκαν ανοιχτά και επώνυμα τους απολυμένους εργαζόμενους της επιχείρησης, καταγγέλλοντας την εργοδοτική τρομοκρατία.
Μια τέτοια δίωξη έχει στόχο την τρομοκράτηση αγωνιστών και συνολικά του λαού και των εργαζομένων. Συνταγμένη πλήρως με τα κυβερνητικά σχέδια αποσκοπεί στη συνέχιση αυτής της πολιτικής που θέλει τους εργαζόμενους σύγχρονους δούλους.
Η Οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) στέκεται σταθερά στο πλευρό των δύο αγωνιστών του ταξικού κινήματος και καλεί σε ενεργό συμπαράσταση και στήριξή τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *