19 Δεκεμβρίου 2014

«Σπάρτακος» υπό διωγμόν

Κώστας Ζαφειρόπουλος, πηγή εφημ. efsyn

Μήνυση σε μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων κατέθεσε ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος, για κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του δικτύου στις 27 Ιουνίου 2013 και έκανε λόγο για διείσδυση ναζιστών στις Ενοπλες Δυνάμεις

Μια ακόμη επιχείρηση ποινικοποίησης των φρονημάτων και των δράσεων της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων υλοποιείται αυτές τις μέρες, καθώς προχωρά η δίωξη μέλους της για παραβίαση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα (περί δυσφήμησης των Ενόπλων Δυνάμεων) ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο καθηγητής στη Σχολή Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος.

Η υπόθεση αφορά κείμενο που αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του δικτύου «Σπάρτακος» στις 27 Ιουνίου 2013 και έκανε λόγο για διείσδυση ναζιστών στις Ενοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Εκεί όπου στις 17 Νοεμβρίου 2011, ο εύελπις Χρήστος Φαραντάτος, γιος του τότε ταξίαρχου Π. Φαραντάτου, ως αρχηγός των σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων, κατά τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου διέταξε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της απριλιανής χούντας, αφού προηγουμένως απομάκρυνε όλους τους αλλοδαπούς σπουδαστές, συμπεριλαμβανομένων και των Κυπρίων.
«Σταγονίδια από σόι», έγραφαν οι εφημερίδες τις επόμενες μέρες. Η άποψη του καθηγητή Θ. Λιόλιου, όπως διατυπώθηκε στον αρχηγό ΓΕΣ τότε, ήταν ότι «η πράξη του ευέλπιδος, αν και άστοχη και παρεξηγήσιμη, οφειλόταν σε νεανικό αυθορμητισμό και στην κόπωση μιας μακράς εκδήλωσης για την επέτειο του Πολυτεχνείου».
Αρση απορρήτου
Ο μηνυτής Θ. Λιόλιος επικαλείται απόφαση της Δικαιοσύνης, η οποία «αποφάνθηκε για τους ευέλπιδες που κατηγορήθηκαν ότι δεν υπήρξε καμία φιλοχουντική δράση». Υστερα από τη μήνυση και κατόπιν σχετικής απαίτησης του μηνυτή, το σώμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προσέφυγε στην αμερικανική πρεσβεία, για να αιτηθεί άρση του απορρήτου των κωδικών της ιστοσελίδας της επιτροπής, καθώς η εταιρεία που φιλοξενεί το συγκεκριμένο ιστολόγιο (blogspot) εδρεύει στις ΗΠΑ. Η αίτηση άρσης του απορρήτου απορρίφθηκε όμως, λόγω έλλειψης εισαγγελικής παραγγελίας.
«Ο πραγματικός τους στόχος είναι να αποκτήσουν πρόσβαση στα δεδομένα της ιστοσελίδας και του ηλεκτρονικού μας λογαριασμού. Κατ’ αρχήν, για να μαθαίνουν τα στοιχεία των φαντάρων που μας καταγγέλλουν παραβιάσεις συνταγματικών τους δικαιωμάτων και εμείς τις δημοσιοποιούμε και για να μπορούν να τους τρομοκρατούν και να μη μιλούν. Αλλά και για να μπορούν οι νοσταλγοί της χούντας να κάνουν ελεύθερα τις γιορτές τους», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *