19 Μαρτίου 2015

Νίκη στο δίκαιο ξεσηκωμό στην Κοσταντίνοβκα – κάτω το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου!

πηγή, Αντιφασιστική Καμπάνια για την Ουκρανία
Στην κατεχόμενη από τον ουκρανικό στρατό πόλη Κοσταντίνοβκα του Ντονιέτσκ έχει ξεσπάσει από χθες (Δευτέρα) εξέγερση. Αφορμή για το ξέσπασμα της εξέγερσης ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ένα οχτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από τεθωρακισμένο όχημα του ουκρανικού στρατού. Ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο οδηγός και οι στρατιώτες στο όχημα ήταν μεθυσμένοι και ότι το όχημα κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Κάποια στιγμή έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και έπεσαν πάνω σε ένα πλήθος πεζών, χτυπώντας το οχτάχρονο κορίτσι και μια γυναίκα με ένα μωρό σε καρότσι.
Το υπουργείο εσωτερικών της Ουκρανίας σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας αναφέρει: «Το ατύχημα συνέβη στην οδό Lomonosov κοντά στο νούμερο 5 νοσοκομείο της πόλης. Τρεις πεζοί υπέφεραν κάτω από τους τροχούς του πολεμικού οχήματος: ένα κορίτσι οκτώ ετών πέθανε επί τόπου, η γυναίκα και το παιδί που ήταν σε καροτσάκι οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο.»
Η 8χρονη Πωλίνα, που σκοτώθηκε από το τεθωρακισμένο του ουκρανικού στρατού ενώ έκανε βόλτα με τη μητέρα της. Η εξέγερση των συμπολιτών της υποκρύπτει τη γενικευμένη δυσαρέσκεια του πληθυσμού από τη συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή των πόλεών τους. Ο πληθυσμός της πόλης Κονσταντίνοβκα, όπως και των άλλων πόλεων του Ντονμπάς που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού είναι σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ των Λαϊκών Δημοκρατιών και κατά της κυβέρνησης της Ουκρανίας.»
Το περιστατικό λειτούργησε ως σπίρτο σε εύφλεκτο υπόστρωμα. Ο κόσμος της πόλης βγήκε εξοργισμένος στους δρόμους και στράφηκε εναντίον του ουκρανικού στρατού. Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σχολείο που λειτουργεί πλέον ως στρατιωτική βάση απαιτώντας την παράδοση όσων ενεπλάκησαν στο δυστύχημα. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο sputnik: «Το βράδυ συγκεντρώθηκαν αρκετές εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής κοντά στους κοιτώνες των δυνάμεων ασφαλείας,. Φώναζαν: «φασίστες!» Και πέταξαν πέτρες στα παράθυρα των στρατώνων, έβαλαν φωτιά σε δύο αυτοκίνητα της Εθνικής Φρουράς και ανέτρεψαν ένα τρίτο. Σε απάντηση, οι δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν πολλές βολές στον αέρα. Ένας από τους συγκεντρωμένους πέταξε μια μολότοφ σε ένα από τα παράθυρα των κοιτώνων και το κτήριο πήρε φωτιά.
Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι διαδηλωτές έχουν καταλάβει το στρατόπεδο και το κτήριο της Aσφάλειας και έχουν απαλλοτριώσει οπλισμό. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι στην πόλη έχουν σταλεί φασιστικά εθελοντικά τάγματα για να βοηθήσουν στην καταστολή της εξέγερσης, ενώ έχουν δοθεί ρητές εντολές στο στρατό και την αστυνομία να πυροβολούν στο ψαχνό. Σύμφωνα με το βουλευτή του «Λαϊκού Μετώπου*» Άντον Γερασένκο: «Αν κάποιος στην Κονσταντίνοβκα χρησιμοποιεί όπλα για να εναντιωθεί στους νόμους των ουκρανικών αρχών, χρησιμοποιεί αυτό το ατύχημα για να προκαλέσει μαζική αναταραχή, τότε θα ρίχνουμε μία προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια θα πυροβολούμε για να σκοτώσουμε. Αν δεν υπάρχει χρόνος για προειδοποίηση, θα σκοτώνουμε αμέσως. Κανείς δεν επιτρέπεται να υπονομεύει με τα όπλα την κυβέρνηση της Ουκρανίας.»

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες και βίντεο: 


Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κονσταντίνοβκα και ευχόμαστε η εξέγερσή τους να νικήσει και να αποτελέσει τον πυροκροτητή για μια σειρά ακόμα εξεγέρσεων που θα τσακίσουν το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου. 
Λευτεριά στο λαό – θάνατος στο φασισμό!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *