02 Νοεμβρίου 2022

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Από την ενεργειακή φτώχεια, την ακρίβεια και τους πλειστηριασμούς χάνουν η εργατική τάξη και ο λαός και θησαυρίζει μια δράκα βιομήχανων, τραπεζιτών, επενδυτών!

ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ Ο ... ΚΑΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η Ε.Ε. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Μια τους φταίει η πανδημία, μια τα καιρικά φαινόμενα, μια ο πόλεμος ...αλλά ποτέ οι ίδιοι! Όμως το ρεύμα άρχισε να αυξάνει ένα χρόνο πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία όταν με αποφάσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ (αρχικά) και ΝΔ (στην συνέχεια) ιδιωτικοποιήθηκε η ΔΕΗ, πριμοδοτήθηκαν οι ιδιώτες, «απελευθερώθηκε» η αγορά ενέργειας, δημιουργήθηκαν τα χρηματιστήρια ενέργειας. Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και η αγορά φταίνε για τους δυσβάσταχτους λογαριασμούς. Αλλά και στα τρόφιμα η πέντε μεγάλες εταιρείες αποφασίζουν για την παραγωγή και τις τιμές. Στα χρηματιστήρια των τροφίμων η πείνα γίνεται κερδοσκοπικό παιγνίδι. Την ίδια στιγμή μας κοροϊδεύουν με ανύπαρκτες αυξήσεις στους μισθούς και με κουπόνια (voucher & pass) της ζητιανιάς που δεν αυξάνουν μόνιμα τον μισθό και τη σύνταξη, τα δίνουν επιλεκτικά και τα παίρνουν πίσω όποτε θέλουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ:

Δίνει τα πάντα στις ξένες και εγχώριες πολυεθνικές, ξεπουλάει και ιδιωτικοποιεί. Χτυπάει ανελέητα τις διαδηλώσεις και τις απεργίες. Φέρνει αστυνομία στα πανεπιστήμια. Παρακολουθεί τους πάντες! Έχει γίνει ο πιο «πιστός στρατιώτης του ΝΑΤΟ». Έχει γεμίσει τη χώρα στρατιωτικές Βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αγοράζει όπλα δισεκατομμυρίων, μας εμπλέκει στον άδικο και ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία. Σε αυτή την πολιτική έχει την ουσιαστική συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από τα μισά νομοσχέδια της Ν.Δ., αναβάθμισε τις «στρατηγικές σχέσεις» με τις ΗΠΑ, «έκανε πλάτες» στην κυβέρνηση, όταν τσάκιζε τις διαδηλώσεις στο όνομα της «πανδημίας». Καμιά λύση δε θα έρθει από μια «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ!

Δεν είναι δικά μας τα κέρδη ούτε ο πόλεμος! Δικοί μας είναι οι αγώνες, στην Cosco, στη Μαλαματίνα, στην e-food, στην εκπαίδευση και την υγεία, στην ανυπότακτη νεολαία. Δεν περιμένουμε τις εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση και να έρθει ένας «άλλος σωτήρας»Σηκώνουμε το γάντι απέναντι στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις της συναίνεσης, απέναντι στην τρομοκρατία της σταθερότητας που σημαίνει «αίμα και δάκρυα» για τον εργαζόμενο, και της κυβερνησιμότητας.

ΝΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ!

Ξεσηκωμός τώρα για την ανατροπή της κυβέρνησης και συνολικά της πολιτικής του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των συμφώνων και των νόμων τους. Ενάντια στην συναίνεση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, «Ελληνικής Λύσης».

Με ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που μπορεί να επιβάλλει κατακτήσεις και ανατροπή υπέρ του λαού και της νεολαίας και όχι να περιμένει κυβερνητική αλλαγή διαχειριστή ή καλύτερο κοινοβουλευτικό πλασάρισμα με αγώνες συμβολισμού και χαμηλών πτήσεων. Με συνέχεια, κλιμάκωση και πολιτική στόχευση. Σε ρήξη με τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Με την αντικαπιταλιστική αριστερά για την ανατροπή, για να ανοίξει ο δρόμος υπέρ των συμφερόντων της εργαζόμενης πλειοψηφίας από μια εξουσία των ίδιων των εργαζόμενων.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • Πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας παντού. Κανένας μισθός-σύνταξη κάτω από 1.000 € καθαρά - αύξηση ΤΩΡΑ 30% στον εργατικό μισθό.
  • Μέτρα ενάντια σε ακρίβεια, ενεργειακή και διατροφική φτώχεια. Πλαφόν στις τιμές. Όλα τα κοινωνικά αγαθά προσιτά στον λαό. Κατάργηση ΦΠΑ και έμμεσων φόρων στα είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής. Μείωση του κόστους παραγωγής για την μικρομεσαία αγροτιά.
  • Κανένας φόρος σε ρεύμα και καύσιμα για τους εργαζόμενους. Διατίμηση στα τιμολόγια. Κατάργηση των χρηματιστηρίων ενέργειας. Εθνικοποίηση του ενεργειακού τομέα. Απειθαρχία σε κανονισμούς και πολιτικές της ΕΕ.
  • Πάλη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Παιδεία, Υγεία, ΜΜΜ, κοινωφελείς υπηρεσίες αποκλειστικά δημόσιες.
  • ΟΧΙ σε πλειστηριασμούς σε βάρος λαϊκών στρωμάτων και σε εξώσεις ντόπιων και προσφύγων.
  • ΟΧΙ σε καταστολή, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, διώξεις, παρακολουθήσεις. Κατάργηση όλων των αντιδραστικών νόμων.
  • Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των προσφύγων στο άσυλο, σε ελευθερίες ενάντια σε επαναπροωθήσεις, αστεγία, διώξεις.
  • Απεμπλοκή της Ελλάδας, από τον πόλεμο τώρα! Ακύρωση του γιγαντιαίου προγράμματος εξοπλισμών. Έξω από το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Όχι στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό για τις ΑΟΖ και τα πετρέλαια. Ειρήνη και Φιλία των Λαών!
  • Ανατροπή του ευρωμνημόνιου, της  επιτήρησης της ΕΕ, των δεσμεύσεων και των προαπαιτούμενων. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. Διαγραφή του χρέους. 

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη

ΤΡΙΚΑΛΑ: Συγκέντρωση 10:00 π.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *