16 Ιουνίου 2023

Παρασκευή 16 Ιουλίου, 8:00 μ.μ. πλατεία Ρήγα Φεραίου. Ενώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην εγκληματική πολιτική.


Το πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Πύλου είναι ένα ακόμη έγκλημα, μία ακόμη δολοφονία της ρατσιστικής πολιτικής της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που υλοποιεί συστηματικά η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και χρόνια κι έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου.

Οι πρόσφυγες της γης, οι  κολασμένοι-κυνηγημένοι από την οικονομική-κοινωνική αθλιότητα, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους αστικούς ανταγωνισμούς και τα δικτατορικά καθεστώτα, στρέφονται προς την Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Για να αποφύγουν τα τείχη του φράκτη του Έβρου και τα push-bαck στο Αιγαίο, αναγκάζονται να ακολουθήσουν επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.

Οι πολιτικές που ευθύνονται για τα Τέμπη, που σκοτώνουν τους εργάτες στο Πέραμα και το λιμάνι, είναι οι ίδιες που πνίγουν τους μετανάστες στη μεσόγειο.

Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες, γιατί «στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι».

Η Ανταρσία Τρικάλων ενώνει την φωνή της με την φωνή του κινήματος αλληλεγγύης και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη κινητοποίηση που διοργανώνεται την Παρασκευή 16 Ιούλη στις 8 μ.μ. στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *