17 Ιουνίου 2013

Πρόταση για παναθηναϊκή απεργία από το Εργατικό Κέντρο Αθήνας

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Ανακοίνωση
 
 Αίτημα για άμεση σύγκληση ΔΣ και για λήψη απόφασης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις
Η κινητοποίηση σωματείων, εργαζομένων και νεολαίας στην πραξικοπηματική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ, έδωσαν σαφέστατη απάντηση αντίστασης στην τρικομματικη κυβέρνηση.
Με δεδομένη την τοποθέτηση μας στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑ (στις 12.06), στην οποία εκφράσαμε την άποψη ότι «πρέπει να χαράξουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα αγώνα και δράσης για την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων στην ΕΡΤ,  αλλά και  όλων των εργαζόμενων», ζητάμε την άμεση σύγκληση  του ΔΣ για να επανεκτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις και να χαράξει δρόμους αγώνα.  

Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε τη λήψη απόφασης για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19-6 , έτσι ώστε το ΕΚΑ να συμβάλλει :
  • στο αναγκαίο ξεδίπλωμα της απεργιακής κλιμάκωσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου.
  • στην συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αντίστασης , αγώνα και ανατροπής, ενισχύοντας τους αγώνες που ξεσπούν και δίνοντας τους πανεργατικό χαρακτήρα.
  • στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων και στην κατάργηση του αίσχους της πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών.
Παρασκευή 14.06.2013 

Τα μέλη του ΔΣ
Σταύρος Μανίκας
Γιώργος Στεφανής

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
ΕΡΤ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ
Οι δεκάδες συνδικαλιστές, αντιπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του διασωματειακού των ενώσεων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, για κοινό συντονισμό του αγώνα, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, δηλώνουμε:
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ και όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, στη μάχη που δίνουν. Καταγγέλλουμε την έκδοση απεργοσπαστικών φύλλων από εκδότες και καναλάρχες με τη στήριξη μερίδας «δημοσιογράφων» και είμαστε καθημερινά στο πλευρό τους, στην περιφρούρησή της ΕΡΤ, στα απλώματα της φωνής των εργαζόμενων της ΕΡΤ, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά.
Να μετατραπεί η ΕΡΤ στη φωνή όλων των εργαζόμενων που συγκρούονται τρία χρόνια τώρα με την πολιτική της τρόικας, των μνημονίων, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. Να ανοίξει τις συχνότητές της σε όλο τον αγωνιζόμενο λαό.
Διεκδικούμε:
• Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών.
• Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..
• Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
• Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή.

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που ανταποκρίθηκαν την Πέμπτη 13 Ιουνίου στο απεργιακό κάλεσμα και τις διαδηλώσεις και απέδειξαν ότι ο αγώνας για τη σωτηρία της ΕΡΤ είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό.
Δεν θα πέσουν από μόνοι τους αν δεν τους ανατρέψει ένα πλατύ μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής.

Προχωράμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση του αγώνα για:
 

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


• Προχωρούμε στην οργάνωση νέας 24ωρης πανεργατικής Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 19 Ιουνίου, με αποφάσεις των σωματείων και Ομοσπονδιών. Απαιτούμε από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικά Κέντρα να πάρουν απόφαση γι αυτό. Καλούμε κάθε εργασιακό χώρο να προχωρήσει σε απεργιακό πρόγραμμα και να διευρύνει το απεργιακό μέτωπο ΤΩΡΑ. • Θέτουμε τα σωματεία μας στην υπηρεσία συντονισμού των χώρων για τη γενίκευση της σύγκρουσης.
• Οργανώνουμε τη Δευτέρα 17/6, κινητοποίηση στις 17:00 στο Συμβούλιο της Επικρατείας που συζητά την προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
• Προτείνουμε την πραγματοποίηση κεντρικού παλλαϊκού συλλαλητηρίου σε συντονισμό με τη Διασωματειακή Επιτροπή των ΜΜΕ.
Για την υλοποίηση των παραπάνω δημιουργούμε δίκτυο ενημέρωσης και συντονισμού ανοιχτό σε κάθε σωματείο, με καθημερινή λειτουργία στο χώρο της ΕΡΤ και προτείνουμε στη διασωματειακή επιτροπή των ΜΜΕ τη δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα στην οποία είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε.

Σύντομη Περιγραφή: 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-Ανακοίνωση
Προτείνουμε τη λήψη απόφασης για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 19-6 , έτσι ώστε το ΕΚΑ να συμβάλλει στο αναγκαίο ξεδίπλωμα της απεργιακής κλιμάκωσης για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ- κεφαλαίου,  στην συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αντίστασης , αγώνα και ανατροπής, ενισχύοντας τους αγώνες που ξεσπούν και δίνοντας τους πανεργατικό χαρακτήρα και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθερίων και στην κατάργηση του αίσχους της πολιτικής επιστράτευσης και της επίταξης απεργών.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *