02 Μαρτίου 2013

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συζήτηση με τον Γιώργο Ρούση στα Τρίκαλα



Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων η συζήτηση που διοργάνωσε η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ με τον πανεπιστημιακό Γιώργο Ρούση. Το θέμα της συζήτησης ήταν «Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ». Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Ρούσης στην τοποθέτηση του είπε τα εξής:/

«Ο Κομμουνισμός ήταν πάντα στην επικαιρότητα. Απλώς, σήμερα, κατά την γνώμη μου, και λόγω της κρίσης και λόγω της ανάπτυξης των παραγωγικών δυνάμεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Διότι αφ’ ενός είναι ο μόνος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστεί η κρίση και η κατάρα της ανεργίας να μετατραπεί σε ευλογία. Αφ’ ετέρου επειδή είναι τέτοια η ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων, που τον καθιστά εφικτό, κάτι που δεν μπορούσε να γίνει τον 19ο αιώνα»

«Πιστεύω ότι η τραγικότητα της εποχής μας είναι ότι ενώ η απελευθέρωση της προσωπικότητας, αυτό δηλαδή που είναι ο Κομμουνισμός, είναι στις μέρες μας εφικτή από άποψη αντικειμενικών συνθηκών, δεν πραγματοποιείται διότι οι άνθρωποι δεν τη θέλουν! Και δεν τη θέλουν διότι είναι εθισμένοι στις ανάγκες του υπάρχοντος συστήματος. Κι αυτή είναι η μεγάλη αντίφαση της εποχής μας!».

Από την πλευρά της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ  ΤΡΙΚΑΛΩΝ δεσμεύτηκε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις – συζητήσεις με διανοούμενους της Αριστεράς, σε μια προσπάθεια να δοθούν πειστικές απαντήσεις στα φλέγοντα σημερινά ερωτήματα της κοινωνικής πραγματικότητας.
Για να αποκτήσει η αριστερά την ιδεολογική ηγεμονία στην κοινωνία, ως απαραίτητο βήμα για να κατακτήσουν οι εργαζόμενοι την πραγματική εξουσία».

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *