02 Μαρτίου 2013

ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ!


Ο τραγικός θάνατος δύο συναδέλφων μας στη Λάρισα από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιας σόμπας που έφτιαξαν για να ζεσταθούν δεν ήταν «αμέλεια», δεν ήταν μια «κακιά στιγμή». Είναι κρατική δολοφονία που φέρει την υπογραφή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και όσοι υπαγορεύουν και στηρίζουν αυτή την πολιτική (Τρόικα, επιχειρηματίες, ΜΜΕ κλπ) είναι αυτοί που ευθύνονται για το θάνατο των δύο συναδέλφων μας και για τη μάχη ζωής που δίνουν οι άλλοι τρεις. Η φτώχεια και η εξαθλίωση που προωθούν παράγουν τέτοια γεγονότα καθημερινά!

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, Η ΑΘΛΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!
            Το σχέδιο Αθηνά, το Μνημόνιο 3 στην εκπαίδευση, καταργεί και συγχωνεύει Τμήματα, Σχολές και Πανεπιστήμια, στέλνει τους εργαζόμενους των ιδρυμάτων στην ανεργία, διαλύει τον εναπομείναντα δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, καταργεί ή υποβαθμίζει τα πτυχία των φοιτητών και των σπουδαστών. Αποτελεί συνέχεια του αντιλαϊκού και αντιεκπαιδευτικού έργου όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Φιμώνεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, πριμοδοτείται η λαμογιά και η ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βαφτίζουν το συμφέρον των επιχειρηματιών «πρόοδο», «αριστεία» και «προσαρμογή στα σύγχρονα ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρότυπα». Στην ουσία καταργούν σε πλατιά τμήματα νεολαίων των εργατικών και λαϊκών οικογενειών, το δικαίωμα εισαγωγής και φοίτησης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

            Η πολιτική της χρόνιας λιτότητας, οι μειώσεις στους μισθούς και η αυξανόμενη ανεργία επιβαρύνει τις οικογένειές μας και πολλοί νέοι αδυνατούν να σπουδάσουν. Το κόστος ζωής δεν καλύπτεται από τους μισθούς πείνας και πολλοί από μας αναγκάζονται να παρατήσουν τις σπουδές τους λόγω του αυξανόμενου οικονομικού κόστους, που εντείνεται με το κλείσιμο των φοιτητικών εστιών και με την ιδιωτικοποίηση της σίτισης.
Η μεγαλειώδης και σκληρή πάλη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος απέναντι στην υποβάθμιση των ΑΕΙ-ΤΕΙ, στο Νόμο-Πλαίσιο και την αναθεώρηση του άρθρου 16 έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην απουσία διδάκτρων, στη μέχρι σήμερα δωρεάν χορήγηση βιβλίων και στην ύπαρξη δικαιώματος για δωρεάν σίτιση και στέγαση. Ακόμα και αυτά τα ψίχουλα θέλουν να μας τα πάρουν, να μας διώξουν από τις σχολές ως φοιτητές και να μας ξαναπάρουν ως πελάτες στα ιδιωτικά πλέον ΑΕΙ-ΤΕΙ.
Η ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά και της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει τις ζωές και τις σπουδές μας είναι μονόδρομος, είναι καθήκον μας!
Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε τμήμα και σχολή, σε ΑΕΙ-ΤΕΙ να αποφασίσουμε την οργάνωση καταλήψεων, παραστάσεων διαμαρτυρίας και διαδηλώσεων. Με συντονισμό όλων των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων να παλέψουμε μαζί για να κερδίσουμε ότι προσπαθεί σήμερα η κυβέρνηση να μας πάρει.
·                    Όχι στο σχέδιο Αθηνά που διαλύει τα ΑΕΙ-ΤΕΙ! – Όχι στην κατάργηση και τη διάλυση των πτυχίων μας!
·                    Ανατροπή όλων των νόμων και των προεδρικών διαταγμάτων που διαλύουν τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση!
·                    Καμιά ιδιωτικοποίηση-μετοχοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ! – Καμιά σκέψη για δίδακτρα!-Έξω οι επιχειρήσεις από τις σχολές!
·                    Δημόσια και δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές!
Nα συμπαραταχθούμε και να συντονιστούμε αγωνιστικά με το μαζικό εργατικό κίνημα και να οργανωθεί Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με στόχο να γκρεμίσουμε τώρα την κυβέρνηση των καπιταλιστών και μέσα από τον αγώνα μας να αναδείξουμε μια εργατική κυβέρνηση στο δρόμο για την εργατική εξουσία.

φοιτητές και σπουδαστές της κομμουνιστικής οργάνωσης ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *