04 Δεκεμβρίου 2013

Συνέδριο σταθμός στην πορεία του ΝΑΡ

    Σε αυτό επιβεβαιώθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η συμμετοχή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ

«ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση» θα ονομάζεται εφεξής το Νέο Αριστερό Ρεύμα, όπως αποφάσισε το σώμα του 3ου Συνεδρίου του, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα. Ηγετικά στελέχη του ΝΑΡ εμφανίζονταν ιδιαίτερα ικανοποιημένα για τις διαδικασίες του συνεδρίου, καθώς μέσα από την αυξημένη συμμετοχή στις εργασίες του και το πλήθος των ομιλιών των συνέδρων «καταγράφηκε η οργανωτική και πολιτική ανάπτυξη της οργάνωσης των τελευταίων ετών». Οπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες επί της διοργάνωσης του συνεδρίου, «πάνω από το 70% των συνέδρων ήταν κάτω των 45 χρόνων και πάνω από το 50% των αντιπροσώπων ήταν εργαζόμενοι».


Κατά την έναρξη του συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν οι οργανώσεις που συναποτελούν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β’, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ, το Κόμμα Εργασίας Τουρκίας και το Λαϊκό Μέτωπο της Τουρκίας. Το συνέδριο, που περιγράφεται ως σταθμός στην πορεία του Νέου Αριστερού Ρεύματος, υπερψήφισε με 94,5% την Προγραμματική Διακήρυξη, στην κατεύθυνση συσπείρωσης των κομμουνιστικών δυνάμεων και σχηματισμού ενός σύγχρονου κόμματος της Κομμουνιστικής Απελευθέρωσης. Το συνέδριο επιβεβαίωσε με μεγάλη πλειοψηφία τη συμμετοχή στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η οποία, σύμφωνα με την ηγεσία του ΝΑΡ, «δεν είναι δημιουργικό να μετατραπεί σε ενιαίο αντικαπιταλιστικό κόμμα, αλλά πρέπει να ενισχύσει τη μετωπική της και ενιαία δημοκρατική πολιτική λειτουργία» με μέλη και συντεταγμένες διαδικασίες. Οσον αφορά άλλες δυνάμεις, όπως το Σχέδιο Β′ του Αλέκου Αλαβάνου και το ΕΕΚ, αποφασίστηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια για συνεργασία στο επίπεδο της «μετωπικής συμπόρευσης», ενώ τονίστηκε η ανάγκη για δράση υπό το πολιτικό πλαίσιο που έθεσε πρόσφατα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις υπόλοιπες δυνάμεις.

Ρήξη με την Ε.Ε.

Στην Πολιτική Απόφαση του συνεδρίου, που εγκρίθηκε από το 85,1%, τονίζεται ότι, με δεδομένη την πρόβλεψη για διαιώνιση της ευρωπαϊκής εποπτείας, προέχει η ρήξη με την Ε.Ε., ενώ ασκείται κριτική στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «δεξιόστροφη προσαρμογή και ενσωμάτωση». Σε αυτό το πλαίσιο, αν προκύψει κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΝΑΡ θα κρατήσει τη στάση της «εργατικής αριστερής αντιπολίτευσης».

Νίκος Σβέρκο, πηγή efsyn.gr



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *