02 Αυγούστου 2013

New York Times: Το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας «δεν βγαίνει»







πηγή, The Press Project

«Γιατί δε λένε την αλήθεια στην Ελλάδα;»: To editorial της εφημερίδας τονίζει ότι η χώρα είναι βυθισμένη στην ύφεση, ενώ στους ώμους της κυβέρνησης έχει πέσει ένα μεγάλο και μη βιώσιμο χρέος
Επικριτικό κατά της πολιτικής ποι ακολουθείται στη χώρα μαας για την έξοδο από την οικονομική κρίση είναι το editorial των New York Times. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα είναι προφανές, εδώ και καιρό ότι το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας δεν αποδίδει και τονίζει ότι «η χώρα βουλιάζει στην ύφεση, ενώ παράλληλα έχει επωμιστεί ένα μεγάλο, μη βιώσιμο χρέος».

Μάλιστα η εφημερίδα, αναφέρεται και στο πολιτικό σύστημα, που όπως αναφέρει δεν αποδέχονται την αλήθεια, ότι δηλαδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει διότι έτσι θα παραδεχτούν την αποτυχία τους.
«Λίγοι πολιτικοί είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν δημόσια αυτή την αλήθεια, γιατί αν το κάνουν θα παραδεχτούν την αποτυχία τους και θα αναγκαστούν να επιλέξουν μία διαφορετική πολιτική από αυτή που ακολουθείται μέχρι σήμερα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Είναι ξεκάθαρο σε πολλούς αναλυτές ότι το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν... "βγαίνει", υποστηρίζουν οι New York Times.
Δεν είναι πολλοί αυτοί που μπορούν να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα γιατί αποτελεί παραδοχή αποτυχίας.
Χθες ο εκτελεστικός διευθυντής της Βραζιλίας και άλλων 10 χωρών στο ΔΝΤ, «έσπασε τη σιωπή του» εκδίδοντας μία ασυνήθιστη και ευχάριστα ειλικρινή ανακοίνωση, συνεχίζουν.
«Η εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος δεν ήταν ικανοποιητική σε όλους σχεδόν τους τομείς. Οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του χρέους συνεχίζουν να είναι υπέρ-αισιόδοξες», δήλωσε ο Batista, επικρίνοντας την απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου για την απελευθέρωση των 1,7 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.
Με το ποσό αυτό αυξάνεται ο συνολικός όγκος των κεφαλαίων που έχει το ΔΝΤ μέχρι τώρα δεσμεύσει για την Ελλάδα, στα 28,4 δισ. ευρώ, ένα ποσό που η Αθήνα ίσως να μην μπορέσει να αποπληρώσει εάν δεν δεχθεί βοήθεια από τους εταίρους της στην ευρωζώνη, σημείωσε.
- See more at: http://www.thepressproject.gr/article/46000/Ney-York-Times-To-programma-diasosis-tis-Elladas-den-bgainei#sthash.3z6l81fo.dpuf

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *