1Ο Μαριάν Κόλα έπεσε νεκρός πισώπλατα από σφαίρες του αστυνομικού κράτους. Τα καθεστωτικά ΜΜΕ, οι φασιστοσελίδες και οι λοιποί παρατρεχάμενοι εστίασαν στην εθνικότητα του νεκρού: “καλά του κάνανε του Αλβανού”.
Αυτό είναι το κράτος δικαίου που οραματίζεται ο Σαμαράς, ο Μπένι και οι λοιποί συγκυβερνούντες.
Ένα κράτος αυτοδικίας των μπάτσων που χτυπάνε πισώπλατα, χτες τον “Αλβανό δραπέτη”, αύριο το διαδηλωτή “διότι δεν συνεμμορφώθην”, μεθαύριο τον γκέι γιατι “παρεκκλίνει”, στο τέλος τον γείτονα γιατί απλά δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς;
Έτσι περνάνε απ’ την πίσω πόρτα στην κοινή γνώμη ιδιώνυμα: Αλβανός, αναρχικός, αριστερός. Μήπως διαφέρει πολύ η εν ψυχρώ δολοφονία πισώπλατα του Μαριάν Κόλα από την ωμή και τυφλή βία των δυνάμεων καταστολής, των ΜΑΤ και των φασιστικών παρακρατικών της Χ.Α.;
Οτιδήποτε δε βολεύει την “τάξη και ασφάλεια” (όπως την εννούν αυτοί), θα εξολοθρεύεται. Θυμάστε το “θα πατάξωμεν την αναρχίαν” του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Η σημερινή μνημονιακή συγκεβέρνηση δεν απέχει πολύ από αυτές τις πρακτικές.
Ο ρατσισμός και οι διαχωρισμοί τους βάσει εθνικότητας, τα ιδιώνυμά τους διαιρούν το λαό, χειραγωγώντας τον να υπομείνει τα μνημόνια και τα παρελκόμενά τους: καθημερινή εξαθλίωση, αστυνομική βία και φασίστες που είναι το μακρύ χέρι των αφεντικών.
ΕΜΕΙΣ παλεύουμε και θα παλεύουμε για ίσα δικαιώματα χωρίς διαχωριστικές γραμμές για όλο το λαό εργαζόμενους, νέους, άνεργους, έλληνες και μη. Για ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από ρατσισμό και μισαλλοδοξία. Για μας και τα παιδιά μας!
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
- ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”